fbpx

GROUP TRIP
Pakej Swiss Sebenar
9 HARI 6 MALAM

Zurich-Interlaken-kandersteg-zermatt-mt pilatus-lauterbrunnen-lungern

Play Video

Pencapaian & Liputan Media

PERBEZAAN KAMI VS YANG LAIN?

Tour Guide Melayu

Tour Guide kami Orang Melayu yang tinggal di Swiss.

makan 3x sehari

Tak perlu masak sendiri. Kami sediakan makanan untuk anda.

Hotel 3/4 Bintang

Khas untuk anda yang ingin travel dengan selesa. Tidak perlu tingggal di Apartment dan berkongsi toilet dengan orang lain.

Kumpulan Kecil

Trip kami bukan rombongan Cik Kiah seramai 40 orang, hanya 15 orang sahaja di dalam satu kumpulan.

K-Drama Crash landing On You

Kami akan bawa anda ke Kampung Iseltwald iaitu lokasi penggambaran K-Drama yang popular iaitu Crash Landing On You.

Bermain Toboggan

Rugilah kalau ke Swiss tapi anda tak cuba menaiki Toboggan. Rasai sendiri pengalaman meluncur Toboggan di kawasan pergunungan Alps yang indah.

Tarikh & HARGA

PAKEJ : 9 HARI 6 MALAM
HOTEL :  3/4 Stars
FLIGHT : Qatar/Emirates/Turkish
SEAT : 15 Pax

Adult Child with bed Child w/o Bed
RM8,550
RM8,350
RM6,225
RM8,350
10 TERAWAL
RM8,150
10 TERAWAL
RM6,025
10 TERAWAL
  • Harga Kanak-Kanak mestilah berumur 9 tahun ke bawah
  • Bayi dibawah umur 24 bulan dikenakan cas RM1400 sahaja

Tarikh Perlepasan

  • 04-12 Jun 2022 (Full)
  • 02-10 Sep 2022 (Full)
  • 17-25 Oct 2022 (Peak Autumn)

PAKEJ ADALAH TERMASUK

PAKEJ TIDAK TERMASUK

Itinerari Trip

Kuala Lumpur - Zurich

Berlepas ke Zurich, Switzerland dari Kuala Lumpur International Airport.

Zurich - Interlaken

Ketibaan di Airport Zurich. Perjalanan bermula dengan menuju ke Bandar Zurich (30minit) dan anda akan dibawa
melawat  bandar terbesar Switzerland ini. Jika berkesempatan, anda boleh menaiki tram untuk mendaki Top of Zurich di Mount Uetlibergh untuk menyaksikan pemandangan Bandar Zurich dari tempat tinggi. Setelah selesai lawatan hari ini, perjalanan akan diteruskan ke Interlaken (2 jam), dimana kita daftar masuk penginapan di sini dan akan bermalam selama (4) empat malam.

 

Interlaken - Lake Blausee - Lake Brienz - Iseltwald (K-drama Crash Landing On You)

Perjalanan unutuk hari ini pula, kita akan ke Lake Blausee (45 min) yang terkenal dengan airnya yang jernih berwarna turquoise. Jika anda makan tengah hari disini, anda dapat menikmati hidangan Ikan Trout bakar yang
segar dari tasik ini. Selepas itu, kita akan kembali semula ke Interlaken (45 min) dan berjalan-jalan di sekitar bandar yang juga terkenal dengan keindahan Tasik Brienz dan street shopping. Anda juga berpeluang untuk membeli cendarahati Swiss disini. Di Interlaken anda boleh membuat pilihan sama ada anda ingin menaiki ‘boat cruise’ mengelilingi tasik Lake Brienz ataupun menaiki Funicular ke puncak Harder Kulm untuk melihat pemandangan menakjubkan dari atas bandar dan tasik di Interlaken. Seterusnya, anda akan dibawa ke Kampung Iseltwald iaitu lokasi penggambaran Drama Korea yang terkenal iaitu Crash Landing On You.

Optional:

Menaiki Furnicular ke Puncak Harder Kulm (38 Euro)

 

Interlaken - Kandersteg Toboggan Ride (Musim Panas sahaja)- Zermatt (Matterhorn)

Pada awal pagi, kita akan memulakan perjalanan ke Zermatt dan dalam perjalanan, kita akan singgah sebentar di Kandersteg untuk melawat Tasik Oeschinensee dan anda berpeluang menaiki Toboggan. Pada sebelah tengahari, kita akan bertolak ke Matterhorn. Jika anda pernah makan coklat Toblerone anda pasti tertanya-tanya apakah gunung yang menjadi logo di kotak coklat tersebut. Jawapannya ialah gunung Matternhorn. Gunung ini terletak bederkatan dengan sebuah perkampungan yang sangat terkenal iaitu Zermatt (1 Jam 45 Min) dan kenderaan beroda tidak dibenarkan untuk masuk. Untuk ke Zermatt pula, anda akan rasai sendiri pengalaman menaiki keretapi terbuka khas untuk kereta sahaja, iaitu Lötschberg Car Train. Selepas itu, kita perlu parking kereta peribadi kita di Tasch dan menaiki keretapi pula untuk ke Zermatt. Ia akan menjadi pengalaman yang unik buat anda kerana anda hanya boleh meneroka kampung ini dengan berjalan kaki sahaja. Disebelah petang, kita akan kembali ke penginapan di Interlaken (2 jam 30 min).

Optional :

Toboggan di Kandersteg (8 Euro)

Interlaken - Grindelwald - Lauterbrunnen

Perjalanan hari ini akan tertumpu di kawasan perkampungan lama di Swiss, yang berdekatan dengan Interlaken - iaitu di Grinderwald & Lauterbrunnen. Kami bawa anda menjelajah di kawasan kampung Grinderwald dan rasai sendiri pengalaman menaiki jambatan tergantung di antara yang tertinggi di Eropah iaitu First Cliff Walk by Tissot. Anda akan menaiki Gondola untuk ke puncak Grinderwald dan menyaksikan sendiri pemandangan indah Banjaran Alps yang digelar sebagai Syurga Dunia. Selepas itu, kami bawa anda ke Lauterbrunnen, di antara ‘hot spots’ untuk bergambar dengan air terjun semulajadi yang sangat cantik, seakan anda berada di syurga dunia, terutamanya di Staubbach falls. Dan jika berkesempatan, kita boleh ke bandar Interlaken untuk menikmati waktu senja di sana.

Optional:

Jungfrau (190 Euro)

Interlaken - Lungern - Lucerne - Mount Titlis - Zurich

Pada hari ni pula, kita akan daftar keluar penginapan untuk memulakan perjalanan menuju ke Zurich dan dalam perjalanan kita akan singgah sebentar bergambar di Lake Lungern (30 minit). Selepas itu, kita akan melawat Bandar Lucerne (45 min) pula, dimana kita akan melawat Chapel Bridge iaitu antara jambatan tertua di dunia. Anda juga boleh membeli-belah di Casa Grande, ataupun anda boleh membuat pilihan untuk menaiki ‘boat cruise’ mengelilingi Tasik Lucerne. Anda juga boleh menikmati lagi keindahan pergunungan Swiss di kawasan kampung dengan menaiki cable car ke puncak Mount Titlis atau Mount Pilatus. Seterusnya, bertolak ke Zurich dan bermalam.

Optional :

  • Cruise Boat di Lucerne (30 Euro)
  • Cable Car to Mt Pilatus/Titlis (75 Euro)

Zurich - Rhine Falls

Salah satu sumber penjanaan elektrik terbesar bagi kota Zurich adalah dari air terjun yang terletak di sempadan negara Germany Switzerland, iaitu di Rhine Falls (45 min) yang juga merupakan air terjun yang terbesar dan terhebat di eropah. Selepas itu, kita akan kembali semula ke bandar Zurich (45 min) dan dibenarkan "Free & Easy" di sini seharian dengan berjalan kaki. Terdapat pelbagai tempat menarik yang boleh anda lihat dan shopping di bandar ini sama ada di Old Town ataupun di New Town of Zurich. Kembali ke penginapan untuk malam yang terakhir

 

Zurich - Kuala Lumpur

Hari ini, anda akan berlepas pulang ke Malaysia dan dijangkan tiba pada keesokkan harinya.

 

Kuala Lumpur

Tiba di Kuala Lumpur International Airport dan bersurai.

ingin buat tempahan?

Deposit hanya RM500 seorang. Sila isi borang dibawah dan kami akan hubungi anda segera atau Whatsapp kami.